Fra den 1. februar – 2. marts kan du opleve et lysværk i alverdens farver på Bryghuspladsen ved BLOX.

Dichroic Sphere @ BLOX

Fra den 1. februar - 2. marts kan du opleve et lysværk i alverdens farver på Bryghuspladsen ved BLOX. Her lyser Dichroic Sphere op og kaster spektakulære skygger på BLOX og de omkringliggende bygninger.

Værket er lavet af Studio Jakob Kvist og indgår i Copenhagen Light Festival 2020.

> Læs mere om værket på lysfestivalens hjemmeside

> https://copenhagenlightfestival.org/lightworks-2020/

Fakta om Dichroic Sphere

Dichroic Sphere består af en geodætisk aluminiumskonstruktion påsat dikroisk folie, der er lyst op ved hjælp af én enkelt elpære.

Den dikroiske folie bøjer lyset i farver alt efter betragtningsvinklen, og på grund af den geodætiske aluminiumskonstruktion er farvemønstret konstant uanset betragtningsvinklen.

Dichroic Sphere er synlig fra lang afstand, lyser omgivelserne op og kaster et net af skygger 360 grader rundt om skulpturen.

Folien skifter farve alt efter, hvordan lyset rammer skulpturen. I dagslys, når solen skinner igennem strukturen, vil farverne fremstå asymmetriske. I overskyet vejr, hvor lyset er skyggeløst, reflekteres farverne i henhold til de enkelte overflader på strukturen. Om natten, når skulpturen er oplyst inde fra af den ene elpære, er farverne konstante i forhold til lyskildens placering inde i midten af strukturen.

  • Vægt: 300 kg
  • 12 femkanter med hver 5 trekanter
  • 60 stykker trekantet glas
  • 1 elpære

Kommende events