Parterne bag

Realdania By & Byg opbygger og formidler unikke ejendomme i Danmark. Det gælder også for BLOX, der skal være med til at gøre en forskel og skabe udvikling og forandring i området. Hele arbejdet bygger på tæt samarbejde med omgivelserne, på nysgerrig dialog og på udvikling af de stærke netværk, der gør BLOX til et ekstraordinært omdrejningspunkt for livet i byen. 

BLOX forventes at være klar til brug i løbet af 2017.

BLOX er finansieret af Realdania, og det er Realdania By & Byg, der er bygherre. Anlægssummen af BLOX er større end Skuespilhusets og mindre end Operaens.

Dansk Arkitektur Center (DAC) bliver en vigtig del af det færdige projekt – og er en tæt samarbejdspartner i hele projekterings- og byggefasen.
DAC viser den nye danske og internationale arkitektur gennem udstillinger, guidede ture ud i byen og en bred vifte af andre arrangementer

dac.dk
 

OMA  er arkitekterne bag BLOX. Det er en internationalt anerkendt hollandsk tegnestue.
OMA er grundlagt af den verdensberømte arkitekt Rem Koolhaas. OMA bygger over hele verden. BLOX er deres første byggeri i Danmark.

oma.eu

 


 

 


Cowi er ingeniører for konstruktioner og teknikfag. COWI er en international rådgivningsvirksomhed, med eksperter i verdensklasse inden for ingeniørkunst, miljø og samfundsøkonomi. COWI har mere end 80 års erfaring.

Cowi.dk

Arup er ingeniører for konstruktioner og teknikfag. Arup er en international virksomhed med designere, planlæggere, ingeniører, konsulenter og tekniske specialister. Grundlagt af danske Ove Arup tilbage i 1946.

Arup.com
 

Züblin er hovedentreprenør.Züblin er en international virksomhed, som i 2013 også etablerede sig i Danmark. De har ca. 550 medarbejdere i Danmark. Züblin anlægger veje, broer, tunneler og jernbaner, og opfører byggeri til alle formål.

züblin.dkLödige leverer det fuldautomatiske p-anlæg. Lödige er en international virksomhed der har fokus på fremstilling af maskiner, systemintegration og servicering. De leverer p-anlæg og lufthavnsteknik over hele verden.

lödige.com 

Metallbau Früh leverer facaderne. Metallbau Früh blev etableret som en familievirksomhed for mere end 100 år siden. De har udviklet sig til specialister indenfor facadekonstruktioner af metal og glas.

metallbau-fruh.com
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Københavns Kommune og Realdania samarbejder om at udvikle hele området omkring Bryghusgrunden.

Københavns Kommune

Realdania

Realdania By & Byg