Lille Langebro er en cykel- og gangbro, som blev indviet i august 2019.

Lille Langebro

Lille Langebro er en cykel- og gangbro, som forbinder Vester Voldgade ved BLOX med Langebrogade. Lille Langebro er skabt for at skabe bedre vilkår for cyklister og fodgængere og bringe byen og havnen tættere sammen.

> Læs mere om BLOX

Ca. 40.000 cyklister benytter Langebro på hverdage. Lille Langebro er en aflastning af trafikken på Langebro og et mere roligt og rekreativt alternativ. Ca. 12.000 gående og cyklister benytter Lille Langebro til hverdag (8.735 cyklister og 3.074 gående).

Realdania har givet broen som en gave for at udvikle de rekreative kvaliteter og tilgængeligheden i den centrale del af Københavns Havn. Broprojektet blev gennemført i et samarbejde mellem Realdania By & Byg (der er Realdanias datterselskab) og Københavns Kommune, og kommunen overtog broen og driften af broen efter indvielsen i august 2019. 

Broen ligger hvor den oprindelige Langebro lå fra slutningen af 1600-tallet og indtil begyndelsen af 1900-tallet. Med broen er der skabt en grøn og historisk forbindelse, der strækker sig fra Ørstedparken via Vester Voldgade til Christianshavns Voldanlæg og videre ud til Holmen.

Broen er tegnet af et internationalt team under ledelse af de britiske ingeniører BuroHappold Engineering med arkitekterne WilkinsonEyre og Urban Agency. Broens ”flydende tværsnit” giver broen sin udtryksfulde spændstighed. Den klare linjeføring over havnen giver et enkelt trafikalt flow mellem de to bydele, den skal forbinde. Og broens enkle design underlægger sig både de mange historiske anlæg i området samt de markante bygninger, der omgiver den.

> Læs mere på realdania.dk