Slå dig ned på den store verdensmålsbænk på Bryghuspladsen foran BLOX og bliv klogere på de 17 mål om en bæredygtig fremtid, som alle verdens lande har besluttet at arbejde sammen om.

Verdensmålsbænk ved BLOX

BLOX er byliv, arkitektur og bæredygtighed. Oplev lidt af det hele på én gang og helt gratis, når du passerer Bryghuspladsen foran BLOX.

Her kan du slå dig ned på den store, runde verdensmålsbænk, som formidler FN’s 17 verdensmål om en bæredygtig fremtid, og som indbyder til en god snak, mens man nyder arkitektur fra fire århundreder omkring Bryghuspladsen, og mærker bylivet, som udfolder sig på pladsen og i området omkring BLOX. Du kan også nyde en kop kaffe fra BLOX EATS, mens du nyder livet på bænken.

Alle verdensmålene kan læses på både dansk og engelsk.

Verdensmålsbænken er en permanent installation på Bryghuspladsen foran BLOX. Den vil dog have lidt forskellige placeringer i året løb, så der bliver plads til de aktiviteter og udstillinger, som løbende finder sted på pladsen.

Bæredygtig byudvikling i BLOX

Ét af de 17 verdensmål er ”Bæredygtig udvikling af byer og lokalsamfund”.

Bæredygtig byudvikling er omdrejningspunktet for BLOXHUB – et kontorfællesskab for virksomheder, organisationer og offentlige myndigheder, som hver dag arbejder for at skabe løsninger, der gør fremtidens byer mere bæredygtige og bedre at bo, arbejde og opholde sig i. Du kan også blive klogere på fremtidens bæredygtige byer igennem udstillinger og events i Dansk Arkitektur Center (DAC), som ligesom BLOXHUB har til huse i BLOX. 

BLOX er i sig selv et eksempel på bæredygtig byudvikling. Med BLOX er en tidligere øde del af København forvandlet til et levende byrum og mødested for alle. BLOX styrker med sine broer og pladser byens rum ved at binde en sløjfe på udviklingen af Københavns Havn fra industrihavn til en havn for mennesker. En havn, hvor københavnere og byens gæster kan mødes og nyde livet ved vandet.

Verdensmålsbænken afspejler dermed på flere måder BLOX’ fokus på byliv, arkitektur og bæredygtighed.

Leveret på ladcykler

Verdensmålsbænken er produceret af TagTomat, som har samlet træbænken og plantekassemodulerne på deres træværksted i Københavns nordvest kvarter. De farvede plader, der formidler verdensmålene på toppen af bænkens træmoduler, er produceret af CNC Fabrikken i Ishøj. Denne kombination af lokal produktion og moderne produktion er i fin tråd med de verdensmål som bænken symboliserer.

Den bæredygtige produktion blev understreget ved at TagTomat transporterede bænkens elementer fra deres værksted i København NV til Bryghuspladsen - på ladcykler!

TagTomat har også leveret en verdensmålsbænk til den filantropiske forening Realdania, der har opført BLOX. Bænken kan opleves på Jarmers Plads 2.

> Se alle 17 verdensmål: https://www.verdensmaalene.dk/fakta/verdensmaalene

Kommende events