Realdania By & Byg vinder Bygherre-prisen for BLOX

  • R Hjortshoj BLOX WEB 308
Realdania By & Byg, der har været bygherre på opførelsen af BLOX i København, vinder Boligfonden Kubens Bygherrepris 2018.

I begrundelsen lyder det bl.a., at ”BLOX er et projekt, som kommer 360 grader rundt. Det er et kompliceret projekt, hvor man har skulle tage hensyn til det historiske område, havnen, naboerne og trafikafviklingen”. Prisen blev uddelt af Bygherreforeningen ved byggeriets prisfest Building Awards fredag aften.

- Bygherren Realdania By & Byg har anvendt en kæmpestor værktøjskasse og suppleret den med nye værktøjer og metoder. Udover den komplicerede byggegrund, har der været komplekse kælderkonstruktioner og avancerede facadevalg. Det har stillet store krav til bygbarhed, leverance og tidlig prissætning. Realdania By og Byg har løst udfordringerne gennem styring og integration af de-sign med projektering og prissætning. De store ambitioner og den ekstraordinære styring gør BLOX til et projekt, som er værdig til efterlevelse for resten af branchen.

Sådan lød det bl.a. fra juryformand Palle Adamsen, da Realdania By & Byg fredag aften modtog Boligfonden Kubens Bygherrepris 2018 for opførelsen af BLOX i København. Det skete ved byggeriets prisfest Building Awards.

I begrundelsen lyder det videre, at ”Realdania By og Byg sprænger rammerne med deres projekt, der binder byen sammen med havnen og etablerer et nyt kulturelt mødested i København. Samtidig er det lykkedes dem at skabe et erhvervsmæssigt knudepunkt for arkitektur, design og byggeri. Undervejs i processen har de udvist risikovillighed og nysgerrighed i processen og udviklet en ekstraordinær stærk udbudsstrategi med tidlig inddragelse af leverandører. Dertil kommer en stærk risikoafdækning, en stram styring af omkostningerne og brugen af Quantity Surveyers i processen”.

Afdelingschef Peter Fangel Poulsen modtog fredag aften prisen på vegne af Realdania By & Byg og glæder sig over anerkendelsen:

- Bygherrebranchen har hele tiden behov for at udvikle sig, så bygherrerne kan tage det lederskab, som forventes af omgivelserne. I Realdania By & Byg bestræber vi os på at vise nye veje i rollen som bygherre. På BLOX er det netop lederskabet af processerne, der, sammenholdt med ønsket om at vise nye veje, har banet vejen igennem et af de mest komplicerede byggerier i Danmark. Set fra vores side med et yderst tilfredsstillende resultat. Derfor er vi meget stolte over at modtage årets Bygherrepris, siger Peter Fangel Poulsen.

Realdania By & Byg vinder prisen i tæt konkurrence med de to andre nominerede: ATP Ejendomme, Industriens Pension og PFA Ejendomme for opførelse af Axel Towers i centrum af København, samt Aarhus Kommune for opførelsen af Frederiksbjerg Skole midt i Aarhus.

BLOX er finansieret af foreningen Realdania og er opført og ejet af Realdania By & Byg.

Om Boligfonden Kubens Bygherrepris

Bygherreprisen 2018 hædrer en bygherre, som i et eller flere byggeprojekter har udvist en særdeles god og professionel bygherreindsats, og som har formået at flytte grænser og skabe merværdi med sit projekt. I år er der lagt særligt vægt på de bygge- og anlægsprojekter, der flytter grænser ved at udfordre de gængse dogmer og sætte nye standarder for anvendelsen.

Rekordmange kandidater deltog i konkurrencen om at blive nomineret til Bygherreprisen 2018. Blandt 19 bygherrer og deres projekter blev tre udvalgt ud fra deres grad af nytænkning, værdiskabelse og i hvor høj grad der er sat et bygherreaftryk:

  • ATP Ejendomme, Industriens Pension og PFA Ejendomme for opførelse af Axel Towers i centrum af København
  • Aarhus Kommune for opførelsen af Frederiksbjerg Skole midt i Aarhus
  • Realdania By & Byg for opførelsen af BLOX i København

Det er Boligfonden Kuben, som, sammen med Bygherreforeningen, uddeler prisen.